°C 17

Dugo Selo: Mali folkloraši oduševili publiku

12.06.2018.

Vana Pocrnjić

Dječje folklorne sekcije KUD-a „Preporod“ održale su veliki koncert, a iza malih folkloraša uspješna je godina rada što su i pokazali na pozornici Dvorane KUD-a „Preporod“ pred brojnom publikom.

Nastupili su dječji folklorni ansambl i mala škola folklora čija je voditeljica Kristina Perković; škola folklora i folklorna igraonica 3 voditeljice Matee Tumpe, folklorna igraonica 1,2,3 voditeljice Maje Mlinarek uz glazbenu pratnju dječjih folklornih sastava koje vodi Mario Sorić.

Na programu su bili Ivanjski običaji Podravine; Dječje igre, pjesme i plesovi Slavonije Zagorja, Posavine i Podravine; Preperuški obredi, pjesme i plesovi otoka Murtera; Pjesme i plesovi iz okolice Splita, Slavonije, Međimurja te Sesvetskog prigorja.

Ovim koncertom pokazali su koliko je truda i dobre volje uloženo, svaka je koreografija bila dobro odrađena i ispraćena velikim pljeskom. Treba napomenuti kako je dugoselski KUD po broju djece najbrojniji u Zagrebačkoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Za sve zainteresirane novi upisi kreću na jesen članove očekuje puno vježbanja, ali i puno smijeha i zabave uz dobre voditelje koji će ih upoznati i naučiti čuvati vrijednu nacionalnu baštinu.

(Foto: Grad Dugo Selo)