°C 23

Dani Bistre: Koncerti, KUD-ovi i 300 litara čušpajza koje će ocijeniti Tomislav Špiček

21.05.2019.

Romana Šimek

Dani Bistre tradicionalan je događaj koji je ušao u svoju 14. godinu održavanja. Od 7.do 16. lipnja Bistra postaje mjesto vrhunske zabave, koncerata i gastronomije.

Kod Društvenog doma Gornja Bistra, nastupati će Mia Dimšić, Giuliano & Diktatori, razni KUD-ovi i DJ-i. Uz bogat glazbeni program, pripremili smo i dječji program u nedjelju, a sve je popraćeno odličnom gastronomskom ponudom. Centralni događaj Dana Bistre, Bistranska Čušpajzijada, održati će se u subotu, 8. Lipnja. 20 ekipa će skuhati 300 litara raznih i prefinih čušpajza koje će ocjenjivati naš slavni kuhar Tomislav Špiček. Nakon proglašenja najboljih čušpajza, svi posjetitelji će moći degustirati sve skuhane čušpajze.

 Vikend poslije očekuje nas Moto susret koji počinje 14. lipnja koncertom Mustač benda, a 15. lipnja uz defile motorista kroz Bistru, zabavljat će nas bend Wanted i Zadruga. Ako želite provesti zabavan vikend, družiti se s prijateljima i obitelji, pojesti nešto fino i kupiti domaće proizvode lokalnih OPG-ova te provesti dan u predivnoj prirodi, Dani Bistre su pravo mjesto za Vas.

Detaljan program događanja po danima možete pogledati na stranicama Općine Bistre.

Čušpajzijada

Bistransku Čušpajzijadu 2019. organizira Udruga Kuhara Bistranskog Kraja.

Prijaviti se mogu ekipe kao fizičke ili pravne osobe. Kotizacija za natjecanje iznosi 100 kn za koju dobivate bon u istoj protuvrijednosti te ga možete iskoristiti kod glavnog ugostitelja.

Svaka ekipa mora prijaviti koju će vrstu čušpajza pripremati, a organizator nabavlja potrebne namirnice te osigurava svakoj ekipi vodu za potrebe pripreme i pranja te bocu s plinom. Prijavljene ekipe trebaju za svoj nastup osigurati: kotao; plamenik, crijevo i regulator plina te pribor za kuhanje. Natjecanje započinje u 14h, a ekipe trebaju doći 1 h radnije radi pripreme, u 13h. Vrijeme ograničeno za pripremu čušpajza do ocjenjivanja stručnog žirija je max. 3 sata. Nakon pripremljenog čušpajza stručni žiri pojedinačno ocjenjuje svakog natjecatelja i to prema slijedećim kriterijima: miris, okus, boja, vizualni izgled kotla, ukupna razina nastupa ekipe (styling, fair play, zabava…), urednost radne površine. Stručni žiri čine: Tomislav Špiček i Stjepan Lešnjak, predsjednik udruge Bistranskih kuhara

Organizator je za najbolje „majstore čušpajza“ priredio vrijedne nagrade:

  1. mjesto – Set za kotlovinu i Šafram poklon paket
  2. mjesto – Roštilj i Šafram poklon paket
  3. mjesto – Večera za 5 osoba “Kod Špire“ u Bistri i Šafram poklon paket

Sve ostale prijavljene ekipe dobivaju simboličnu nagradu Organizatora.