°C 14

Dan fotografije u Svetoj Nedelji

13.09.2018.

Vana Pocrnjić

Fotoklub KLIK pretvara Svetu Nedelju u raj za fotografe na jedan dan. Ovogodišnje, 7. Tajanstveno FotOOko koje će se održati u nedjelju, 16. rujna s početkom u 11 sati u dvorcu Erdody, Kerestinec, Sveta Nedelja. Bogat ovogodišnji program nudi mnoštvo radionica, predavanja, izložbi, predstavljanja foto opreme i noviteta u svijetu fotografije.

Jedan od novitete ove godine je natječaj za najbolju fotografiju slikanu mobitelom. Za mlađe od 16 godina kao i dosadašnjih godina organiziramo FotOOkeco. Cilj FotOOka je promocija i popularizacija fotografije ali i prirodnih ljepota Svete Nedelje te turističke ponude kako Svete Nedelje tako i Zagrebačke županije. 

Kao i dosadašnjih godina fototklub Klik pripremio je bogat program i vrsne predavače, neki od predavača su, Igor Dugandžić održat će radionicu portretne fotografije, Maja Strgar Kurečić predstavit će svoju fantastičnu knjigu „Osnove digitalne fotografije“ i održati predavanje na istu temu, Iva Lulić predstavit će nam mitologiju na fotografiji predavanjem i izložbom svojih fotografija, Drago Sopta službeni fotograf Hrvatskog nogometnog saveza, održat će predavanje o sportskoj fotografiji a Boris Štromar održat će radionicu izrade Camere Obscure.

Svi sudionici moći će uživati u „tajnama“ dvorca i njegovih stanovnika, vratolomijama motorista i streličara a „dodatnih tajanstvenih“ motiva za fotografiranje neće nedostajati.

Najbolje fotografije po izboru neovisnog ocjenjivačkog suda bit će predstavljene na izložbi u listopadu. 

Program:

11 – 11:30 sati- otvorenje 7. FotOOka
11:30 - 12 sati-Sportska fotografija: „Motori stunt ride“
12- 13:30 sati- Iva Lulić: „Mitologija na fotografijama“
Boris Štromar: „Izrada Camere Obscure“
Igor Dugandžić – Cigo: „Portretna fotografija“
13:30 - 14:15 sati-Maja Kurečić Strgar: „Osnove digitalne fotografije“
CANON: „Kako zaradit na printu“
14:45 - 16:15 sati- Igor Dugandžić – Cigo: „Portretna fotografija“
15:15 - 16:15 sati-Iva Lulić: „Mitologija na fotografijama“
Boris Štromar: „Izrada Camere Obscure“
16:30 - 17:15 sati-Drago Sopta. „Sportska fotografija“
Igor Dugandžić – Cigo: „Portretna fotografija“