°C 18

Brezec i dalje na čelu zaprešićke HVIDR-e, braniteljima potreban Dom

21.02.2017.

majai

Članovi udruge HVIDR-a Zaprešić, na redovnoj su Skupštini birali novo vodstvo, ali uz neke novoizabrane članove Predsjedništva i Nadzornog odbora, ipak su zadržali dosadašnjeg predsjednika, Dražena Brezeca.

Radom u prošloj godini, Brezec je zadovoljan:

-Sve planirano, pa i više, uspjeli smo ostvariti. Iako nas kao članova, nažalost, ima sve manje, obilježavanju sjećanja na pad Vukovara i Škabrnje, što je i započeto našom inicijativom, svake godine priključuje se sve više građana. Na to sam izrazito ponosan. I dalje ćemo obilježavati sve značajne datume te nastojati obilaziti spomenike i počivališta poginulih branitelja, kako bismo im se poklonili i nastavili čuvati uspomenu na one koji su položili svoje živote za našu Hrvatsku. To nam je temeljna zadaća. Zahvaljujem na suradnji Gradu Zaprešiću i gradonačelniku koji nas podržava u našim aktivnostima – kazao je Brezec.

Rad udruge pohvalio je i gradonačelnik Željko Turk istaknuvši kako je nužan projekt Doma hrvatskih branitelja.

-Danas zaprešićka HVIDR-a, kao stožerna organizacija hrvatskih branitelja, aktivno skrbi o svojim članovima i zaista doprinosi očuvanju uspomene i istine o Domovinskom ratu. Bez hrvatskih branitelja, ne bi bilo Hrvatske, pa se Dom hrvatskih branitelja nameće kao projekt koji je nužan. Neovisno o tome koje će političke opcije nastaviti voditi ovaj grad, očekujem da se projekt ostvari, kako zbog onih koji su sami bili dio Domovinskog rata, tako i zbog generacija koje tek dolaze. Jer, narod koji ne poznaje svoju prošlost, slijep ide u budućnost – istaknuo je Turk.

(Grad Zaprešić)