°C 18

Boris Puhak novi predsjednik Udruge umirovljenika Zaprešića

27.06.2017.

majai

Zbog nesuglasica prekinuta Izborna skupština Udruge umirovljenika grada Zaprešića, ipak je dobila svoj završetak.

Većinom glasova su skupštinari izabrali novo vodstvo, pa će udrugu odsad, umjesto Marice Cvetković, voditi novi predsjednik, Boris Puhak. Dužnost potpredsjednice pripala je Mirjani Katarinčić, a izabrani su još tajnica i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.
Novoizabrani predsjednik zahvalio je na ukazanom mu povjerenju i najavio daljnji smjer nastavka rada Udruge.

-Izvršni odbor je kolektivno tijelo, što znači da ćemo zajednički donositi odluke, a ne svatko za sebe. Radit ćemo na ujedinjenju svih podružnica, a time i aktivnosti nastojati podići na viši nivo, suradnjom kroz socijalne, sportske i druge programe – kazao je.

Udruga umirovljenika grada Zaprešića najveća je takva na području Zaprešića. Provodi brojne edukativne, kulturne i zabavne programe i aktivnosti s ciljem povećanja kvalitete života umirovljenika. Uspješnu suradnju ostvaruje s Gradom Zaprešićem koji pokriva troškove najma prostora, režija, osnovne troškove poslovanja, ali i provedbu redovitih programa i aktivnosti Udruge.


Da će se tako nastaviti i u budućnosti, nada se i pročelnica UO za društvene djelatnosti, Sandra Sabol Valenčak.

-Sudeći prema Izvješću o radu, u prošloj ste godini bili vrlo vrijedni i ostvarili sve svoje planirane aktivnosti, a radili ste i više od toga te se uključili u neplanirani pilot projekt u sklopu kojeg ste uspostavili suradnju s umirovljenicima iz Latvije, na čemu vam čestitam. Čestitam i novoizabranom rukovodstvu te vam želim mnogo uspjeha u daljnjem radu i aktivnostima koje će Grad i nadalje pratiti i podupirati – rekla je pročelnica.

Unatoč radnim diskusijama, pa čak i razmiricama, članovi su po završetku skupštine odlučili pomiriti međusobne različitosti te nastaviti zajedno raditi na dobrobit svih umirovljenika i osoba treće životne dobi.

(izvo: Grad Zaprešić)