°C 10

Banovanje u Zaprešiću: Najšareniji hlad ispod aleje kišobrana

18.06.2019.

Romana Šimek

Banovanje je zaprešićko ljeto u gradu! Potrebne su vam samo sunčane naočale i dobra volja, i spremni ste za druženje na najdražim okupljalištima Zaprešićana.

Već nekoliko godina, pa tako i ove, manifestacija počinje u hladovini stare šetnice, nekad poznate po zdencu, a danas po aleji kišobrana koja je nakon šarenog, pa prošle godine crveno-bijelog izdanja u čast naših vatrenih nogometaša, zahvaljujući Hrvatskom kišobranu, napokon osvanula u gradskim, žuto-plavim bojama, na ponos svih Zaprešićana. Ispod njih je ponovno bilo puno dobre zabave, za djecu prvenstveno, ali i odrasle.

Cilj Banovanja povezati je ljude, ali naravno i grad, pa se tako ponovno trčalo zaprešićkim ulicama, od Trga Ivana Pavla II., kroz novi, sjeverni dio grada, pa sve do Novih dvora gdje trkači mogu uloviti malo hladovine, ali i upiti ljepotu tog predivnog povijesnog kompleksa. Obiteljska biciklijada vodila nas je i ove godine na zaprešićko more, u kojem nažalost još nema kupanja, ali svakako ima uživanja.

Tu su se ponovno iskazali Atletski klub „Zaprešić“ i Biciklistički klub „Bumbar“ koji ovakvim događanjima žele promovirati zdrav život i rekreaciju u našem gradu. I jedni i drugi se slažu, kako za uživanje u trčanju i bicikliranju nisu važne ni godine, ni fizička sprema. Bitno je s djecom izaći iz kuće i što kvalitetnije provesti zajedničko slobodno vrijeme.

Organizator, Radio Z fm, uz podršku Grada i Turističke zajednice, priprema još puno sunčanih dana na zaprešićkim trgovima. Stoga vas pozivamo na prvi Vintage festival Ferdinand Budicki 22. i 23. lipnja, a 24. lipnja na paljenje Ivanjskog krijesa na Trgu Ivana Pavla II., te 29. i 30. lipnja na Crtić fest na Trgu dr. Franje Tuđmana.