°C -1

Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku

12.02.2018.

Ivana Crnković

Vikend pun smijeha i ludo zabavnih fašničkih skupina u srcu Velike Gorice prohujao je s vihorom. Veliki i mali turopoljski fašnik okupili su velik broj maskiranih skupina, a sve je više i onih koji dolaze i iz drugih krajeva.

Subota popodne bila je rezervirana za Veliki fašnik, a povorka predvođena Princom Fašnikom i Pajcekom, Lukom i Žirom krenula je u 14 sati od Školske ulice do Parka dr. Franje Tuđmana. Središnji dio bio je prostor ispred hotela Bijela ruža gdje su maškare izvodile i svoje točke pred žirijem koji ponovno nije imao lak zadatak.Među raznim maškarama tri skupine su se ipak istaknule po mišljenju žirija, pa je treće mjesto pripalo Dječjem vrtiću Žirek i "Obećanoj zemlji" na putu do koje je vremeplov glavnog putnika prvo prebacio k pionirima u Jugoslaviju, potom na Univerzijadu, zatim Njemačku i naposljetku u Irsku. Fašnička skupina Žir iz Ribnice osvojila je drugu nagradu sa svojom temom ribničkih superjunaka i atraktivnih vozila koje su izradili. Prvo mjesto ove godine pripalo je ekipi iz Pavučnjaka koji su se odlučili za akrobatsku točku inspiriranu kostimima iz Mad Maxa.Zabava se nastavila u fašničkom šatoru, a večer je donijela koncert Miroslava Škore. Odaziv publike bio je odličan, pa je na kraju i šator bio premali, no ništa nije omelo Velikogoričane da se zabave uz popularnog Slavonca do 00:30 kada je koncert priveden kraju.Vremeplov i Čički ronioci najbolji na Malom fašniku

Nakon velike povorke 109. Turopoljskog fašnika, u nedjelju su se u fašničkom šatoru u Parku dr.Franje Tuđmana okupile skupine na Malom fašniku i to skupine koje nikako nisu male po broju maskiranih.

Odazvalo se 12 fašničkih skupina u kategoriji predškolske dobi, a svaka skupina na svoj način razgalila je publiku u kojoj su pretežito bili roditelji, braća i sestre. Bilo je nastupa koji su bili slični i prošlogodišnjima, i čak se dogodilo da su dva vrtića radila istu temu, no svaka vesela vrtićka fašnička ekipa nastup je odradila kako najbolje znaju i s osmjehom na licu kojeg su izmamili pljesak publike i slasne krafne kojima se kratilo vrijeme do proglašenja.Prvo mjesto i trodnevni izlet u Crikvenicu osvojili su Vremenski putnici iz DV-a Žirek u kojem su uz glazbu DJ-a Pavla mali znanstvenici tražili put u budućnost, a usput su prebacili svoje novake u drevni Egipat, pa do rasplesanog baroka i na kraju u robotsku budućnost.

U kategoriji školskih fašničkih skupina "Čički ronioci" iz OŠ Novo Čiče osmislili su svoju eko priču o svom jezeru, njegovim problemima i mogućnostima za rekreativce uz šarolike kostime i gitaru i eko pjesmu te očarali žiri za prvu nagradu.U izboru najbolje pojedinačne maske nagradu za prvo mjesto odnio je Franko Petak kao avijatičar, drugo mejsto pripalo je Noi Petak, pin-up plesačici, Nika Mirosavljević kao robot osvojila je treće mjesto, a Eleonora Ilijevski Galorini kao Elza je dobila nagradu za četvrto mjesto.

Među parovima Zara i Klea Horvat kao Super Mario i Luigi osvojile su zlatnu medalju i slatke pakete, a srebrnu medalju i slatkiše osvojile su čarobne sove Barbara i Jana Haraminčić.

Među skupinama građana udruga Mali prijatelj osvojila je prvu nagradu sa svojom Životinjskom farmom, Megablast sa 101 Dalmatincem je bio drugi, a udruga mladih Općine Orle s "Kikićima" treća. Četvrto mjesto osvojila je obiteljska skupina Jan i Nigdjezemski gusari u Turopolju.

Galerija slika

Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku Akrobati, superjunaci i Univerzijada na Turopoljskom fašniku