°C 5

9. Festival samoborske češnofke

11.04.2018.

Redakcija

U Samoboru 14. i 15. travnja u Kleščićevoj ulici održava se 9. Festival samoborske češnofke, pod pokroviteljstvom Grada Samobora.

Organizacija manifestacije koja ove godine bilježi 9. godinu održavanja ima za ciljeve predstavljanje i njegovanje tradicijskog načina proizvodnje gastronomske delicije - autohtone samoborske češnofke, te poticanje potrošača na potrošnju i uživanje u tradicionalnim proizvodima samoborskog kraja.

Samoborske češnofke pripremat će i nuditi za degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti i profesionalni proizvođači okupljeni u Udruzi Samoborska češnofka. Predstavit će se 30-ak izlagača, koji će sudjelovati u ocjenjivanju najbolje češnofke, te prema visini ocjena dobiti nagrade.

Organizator Sajma je Grad Samobor, tehnički koordinator je Poduzetnički centar Samobor d.o.o., a suorganizatori su Turistička zajednica Samobor i Komunalac d.o.o. Samobor.

U subotu i nedjelju program će se odvijati tijekom dana. A od 9 do 11 sati provodit će se natjecanje u pripremi samoborske češnofke, u kojem će sudjelovati mjesni odbori i gradske četvrti. Od 12 do 12:30 sati bit će proglašeni pobjednici te će se dodijeliti priznanja sudionicima festivala. Nakon toga slijedi degustacija samoborskih češnofki za sve sudionike i posjetitelje festivala uz prigodan zabavni program.

(Foto: Grad Samobor)