°C 11

49. Revija filmskog stvaralaštva: Večeras poezija

23.11.2017.

Igor

Nakon što je u ponedjeljak u Maloj galeriji POU Vrbovec otvorena eksperimentalna filmska instalacija Verene Jakuš i Donata Radasa, pod nazivom "Sad znaš", u Vrbovcu se večer održava i drugi popratni program ususret 49. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva.

U Narodnoj se knjižnici s početkom u 18,30 održava pjesnička večer "Perlice na tamnom nebu", na kojoj će se kazivati pjesme Branka Čegeca, Josipa Velebita, Jure Žgele, Stjepana Pajsara, Darka Vidovića, Dragana Vickovića i Ivana Koprića. Večer će biti garnirana i glazbenim brojevima učenika vrbovečke Osnovne glazbene škole.

Petak je prvi dan Revije. Sutra se prije podne (10 sati) organizira projekcija filmova za vrbovečke osnovce, a od 13 sati za učenike Srednje škole. Svečano otvorenje Revije je u 19 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, gdje se potom održavaju i prve dvije filmske projekcije.

Već 49. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, prvi put u Vrbovcu, održava se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i domaćeg Studija Avis Rara, a partner je Pučko otvoreno učilište Vrbovec.