°C 14

2500 vatrogasaca na Memorijalu bana Jelačića

17.10.2017.

majai

Ovogodišnji Memorijal bana Josipa Jelačića, 15. po redu, okupio je više od 2500 vatogasaca te 80 vatrogasnih društava iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije.

Natjecali su se vatrogasci koji su na općinskim, županijskim i državnim prvenstvima osvojili zapažene rezultate, a ovim memorijalom završena su natjecanja u ovoj godini.



-Ovakva natjecanja su vrlo važna za vatrogastvo u Republici Hrvatskoj, jer tako vatrogasci stječu određene brzine, znanja i vještine te pokazuju što su radili tijekom godine. Za grad Zaprešić je ovo svojevrsna promocija, jer već 15. godinu zaredom u grad dovodimo vatrogasace iz cijele Hrvatske, a ovo natjecanje kruna je sezone-istaknuo je Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zaprešića.

Memorijal je otvorio gradonačelnik Željko Turk istaknuvši kako Grad, u okviru svojih proračunskih sredstava, redovno potpomaže rad profesionalnog, ali i dobrovoljnog vatrogastva.



Na Memorijalu su se izvodile vatrogasne vježbe 3-1-A prema važećem pravilniku te dvije vježbe bez štafetne utrke. Umjesto štafete, organizirano je prigodno povlačenje konopa koje ne ulazi u rezultat vatrogasnih vježbi. Sve natjecateljske desetine dobile su Priznanja Memorijala bana Josipa Jelačića, a pobjedu je ove godine odnio DVD Bobovec 1.

(Grad Zaprešić)